Nevarnosti uporabe zobne paste, ki vsebuje fluorid, smo generalno že izpostavili. Vendar pa takrat še nismo vedeli, da vsebuje ravno zobna pasta Colgate še dodatno zelo nevarno substanco, ki so jo povezali z rakavimi obolenji in tudi drugimi zdravstvenimi težavami.

Ta substanca se imenuje triklosan in ga najdemo kot konzervans ali kot anti-bakterijsko sredstvo v najrazličnejših sredstvih proti potenju, dezodorantih, čistilih, ročnih razkuževalcih ipd.. Uporablja se ga tudi v detergentu za pranje perila, vatnih blazinicah za čiščenje obraza, antiseptikih za rane, kot tudi v drugih gospodinjskih izdelkih, ki so včasih oglaševani kot “anti-bakterijski”. Ti izdelki vključujejo vrečke za smeti, igrače, posteljnino, blazine, toaletni papir, oblačila, pohištvo, tkanine in še več.

EU in marsikatere druge države so prepovedale uporabo triklosana. To pa očitno podjetja Colgate ne ustavi, da ga ne bi uporabljali v svojih izdelkih, zato previdnost pri temu ne bo odveč. To vam samo kaže, na kakšnem udaru smo potrošniki in če se sami ne bomo izobrazili ter poskrbeli za svojo varnost in varnost svojih bližnjih, tega ne bo storil nihče drug. Še najmanj pa tisti, ki naj bi bili postavljeni za bedenje nad takšnimi “incesti”.

Več o tem si lahko preberete tudi tukaj, tukaj ali tukaj, če pa vas zanimajo naravne rešitve, pa boste več izvedeli tukaj!

Vaša Teta Pehta