Se vam je že pripetilo, da ste se zjutraj zbudili v šotoru na tleh na svojem turbo maximusu? Vam pušča ravno toliko, da je težko opaziti kje, čez noč pa jasno počasi spusti? Zelo neprijetno, še posebej, ker ste v tem trenutku gotovo na dopustu in bi želeli spanec še malo podaljšati.

Stran vržen turbo maximus bo še naslednjih 1.000 let onesnaževal naravo.

Marsikdo se zaradi 20 in nekaj evrov ne bi preveč sekiral in si gre kupit novega, pri tem pa ne pomisli, kaj se zgodi s starim turbo maximusom, ki ponavadi konča na odpadu in s tem za naslednjih nekaj 1.000 let onesnažuje naš planet.

Turbo maximus lahko za nekaj centov čisto preprosto popravite.

Naj vam predstavimo popolnoma preprost in skoraj brezplačen nasvet, ki vam bo pomagal usposobiti vaš stari turbo maximus, pa še ne bo vam ga potrebno utopiti v bazenu :)

Potrebovali boste:

– milnico v steklenički z razpršilom,

alkoholni flomaster,

– set za krpanje zračnic.

1. Turbo maximus najprej napolnite z zrakom, nato pa ga po površini poškropite z milnico (predlagam najprej spodnjo stran, saj je tam največ odrgnin).

Turbo maximus pušča

2. Hitro se vam bodo na mestu, kjer izhaja zrak, pričeli ustvarjati mehurčki, ki jih boste brez težav opazili.

Turbo maximus pušča

3. Mesto očistite in posušite ter s flomastrom označite mesto, kjer izhaja zrak, z X.

Turbo maximus pušča

4. Nato mesto nekoliko podrgnite s smirkovim papirjem, premažete z lepilom, čez pa položite krpice iz seta, predlagamo pa, da uporabite kar Power tape, ki ga dobite za nekaj evrov, hkrati pa je veliko bolj uporaben, kot samo set za krpanje zračnic.

S tem, ne samo, da boste privarčevali 20 € in očistili vaše ležišče, poskrbeli boste za zmanjšanje eksternalij našega razsipnega in potrošniško naravnanega življenja. Pa vesel preostanek počitnic.