Kako narediti domač sirup proti kašlju in kaj narediti, ko vas boli grlo? Preprosto! Uporabite čebulo in med.

Čebula in med sta popolnoma vsakodnevni živili, vendar dvomim, da je kdo pomislil, da si iz njiju lahko naredi domači sirup proti kašlju. Velikokrat pozabimo, da ima čebula veliko pozitivnih učinkov na naše telo. Kot naravni antibiotik nam iz telesa pomaga pri razstrupljanju, če pa ji dodamo pa še med, pa lahko postane pravo superživilo, ki nam odpravlja marsikatero zdravstveno težavo.

Čebula je odličen vir vitamina C, kalcija, magnezija, natrija, kalija in fosforja ter ima širok razpon zdravilnih učinkov od preprečevanja prehlada do srčnih bolezni, diabetesa (krom, ki ga čebula vsebuje, pomaga pri vzdrževanju normalne ravni inzulina), osteoporoze in drugih bolezni. Uživanje čebule priporočajo tudi kot naravno sredstvo za pomoč pri zmanjševanju holesterola in nižanju krvnega tlaka.

Čebulni sirup proti kašlju lajša marsikatero težavo!

Tokrat se bomo dotaknili, kako si lahko s pomočjo čebule in meda lajšamo težave z vnetim grlom, kašljem, vnetjem sinusov ali prehladom. Med ne dodajamo samo zaradi izboljšanja okusa, ampak tudi da povleče zdravilne vsebnosti čebule, sam po sebi pa vsebuje poleg sladkorja in vode (predstavljata približno 95 % njegove sestave) tudi številne pozitivne učinkovine: vitamini (B1, B2, B6, C …), minerali (Na, K, P, Ca, Si, Mg, Fe, Mn, Cu …), aminokislinekisline, encimi, hormoni, flavonoidi, transresveratrol in protibakterijske snovi.

Čebulno-medeni sirup se pripravi zelo preprosto:

1. Potrebujemo eno srednje-veliko čebulo, med in posodico, v kateri boste zmešali sestavine.

Za prehlad, kašelj in boleče grlo

2. Čebulo ni potrebno razrezati preveč na drobno, saj izpusti svoj sok ne glede na to.

Med čebula proti prehladu in kašlju

3. Dodajte toliko medu, da prekrijete razrezano čebulo (uporabite leseno žličko).

Sirup proti kašlju

4. Mešanico pustite stati vsaj 4 ure ali še bolje čez noč. Zaradi nekoliko neprijetnega vonja predlagamo, da posodico vakuumsko pokrijete.

Sirup proti kašlju

Nastali sirup precedite in ga vsako uro počasi spuščate po požiralniku. Če boste te korake izvedli na začetku prehlada ali težav z vnetimi sinusi in grlom, boste v roku 24 ur začutili konkretno izboljšanje. V vsakem primeru pa sirup pomaga proti kašlju, saj mehča sluz v pljučih, da se lažje izkašljuje, pomaga pa tudi pri bronhitisu in pljučnici.

Poskusite! Preverjeno deluje.

Vaša Teta Pehta