Pivo trapist – previdno pri nakupu!


Moj možek obožuje pivo trapist in kadarkoli odpotujemo v tujino, poskuša poiskati pivnico, kjer strežejo takšno pivo. Pivo trapist je res prav posebno in bolj degustacijsko pivo močnejšega okusa in z večjim odstotkom alkohola, tako da se ga ponavadi ne spije več kot kozarec ali dva. Zadnjič pa je mož doživel pravi šok. Ena od njegovih najljubših blagovnih znamk Affligem, ki po strogih lokacijskih pravilih proizvodnje sicer ni pravi trapist, je bila prevzeta s strani multinacionalke Heiniken. Nihče ni verjel, da bodo šli spreminjati nekaj, kar deluje odlično že skoraj 1.000 let, zato žal nismo bili posebej pozorni ob nakupu. Vendar ko je moža začela neznosno boleti glava že po eni mali steklenici piva, smo preverili deklaracijo.

Prav ste videli. V pivo so začeli dodajati glukozno-fruktozni sirup in zakaj je to problematično ne bomo ponavljali, smo pa postali zelo previdni tudi pri drugi znamkah piva in bomo v nadaljevanju prispevka objavljali vsa piva, v katerih bomo našli to substanco. K sodelovanju pa bi radi povabili tudi vas, da nam na mail tete Pehte pošljete sliko izdelka in njegove deklaracije, kjer se očitno vidi, da vsebuje fruktozni sirup.

V vsakem primeru, zavedajte se, da četudi ste do sedaj zaupali v neko blagovno znamko, ob vsakem nakupu vseeno preverite deklaracijo s povečevalnim steklom, hkrati pa bodite previdni tudi pri pitju piva, ki verjamem, da paše še posebej v tem poletnem času.

Vaša Teta Pehta

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.