Odstranitev kožnega znamenja zna biti včasih zelo neprijetna stvar. Nekaj tednov nazaj smo pisali o manj invazivnih načinih odstranjevanja kožnih znamenj. Zato smo se odločili, da preizkusimo enega od predlaganih načinov in sicer z origanovim oljem. Kot pravi nasvet, smo ga pomešali s kokosovim oljem in si mešanico spravili v stekleno kapalko.

Odstranitev kožnega znamenja – postopek

Večkrat dnevno smo si mešanico nanašali na znamenje in kmalu začutili delovanje. Znamenje začne srbeti in po nekaj dnevih je že moč opaziti, da se začenja luščiti od podlage. Vendar pa mešanica z origanovim oljem ni tako invazivna, kot se je pokazal sok iz stebla figovca, ki smo ga za primerjavo tudi nanesli na znamenje. Dobesedno je znamenje v nekaj dnevih razžrlo in znamenje je po tednu dni odpadlo samo in ostala je samo še manjša hrasta.

Sedaj nadaljujemo z nanašanjem mešanice origanovega olja, saj, kot smo že omenili, je to idealno eterično olje za uporabo na koži in bo poskrbelo tudi, da bo brazgotina na koncu karseda mala.

Odstranitev kožnega znamenja – rezultati

1. dan: Kožno znamenje začenja srbeti, in po nekaj dnevih se začne razkrajati.

Kako odstraniti znamenje na kozi?

8. dan: Kožnega znamenja ni več. Ostala je samo manjša hrasta in rdečica.

Odstranjevanje kožnih znamenj

15. dan: Znamenja se skoraj ne opazi več. Na mestu hraste je ostalo samo še nekaj suhe kože in manjša rdečica.

posledica_odstranitve_znamenja_na_kozi1

Tako. Preizkus odstranjevanja kožnega znamenja je uspel, vsekakor pa se, preden karkoli uporabite na sebi, posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.