Se tudi vam pojavljajo kožna znamenja po telesu na mestih, ki znajo biti zelo moteča? Npr. pod pazduho, na vratu, vekah ipd.. Lahko se jih sicer odstrani z medicinskimi posegi kot so npr. krioterapija, kemično ali celo kirurško odstranjevanje, a je to lahko drago in včasih celo boleče. Ampak ali veste, da lahko kožna znamenja odstranimo sami in celo neboleče.

Kožna znamenja lahko odstranite na 7 načinov

V nadaljevanju bomo našteli nekaj domačih nasvetov, kako odstraniti kožna znamenja. Če boste pripravke nanašali na problematično mesto 3x na dan, se bo znamenje posušilo in odpadlo v zgolj mesecu dni.

1. Origanovo olje

Origanovo olje deluje protivnetno, protivirusnoprotibakterijsko (antiseptično) in protiglivično. Zaradi vseh teh lastnosti je to idealno eterično olje za uporabo na koži. Origanovo olje je močan koncentrat, zato je potrebno pri tej metodi uporabiti nosilno olje, kot je npr. kokosovo olje ali olivno olje. To preprečuje draženje ali rdečico, vendar ne bo zmanjšalo učinek origanovega olja. Zmešajte 6 kapljic nosilnega olja z 2-3 kapljicami origanovega olja in to nanesite direktno na znamenje.

2. Jabolčni kis

Jabolčni kis uniči kožno znamenje hitro in učinkovito. Preprosto pomočite košček vate v za 2 veliki žlici jabolčnega kisa, ki si ga vtrete na problematično mesto. Če se vam pojavi rdečica ali če ste nekoliko bolj občutljivi na kis, ga lahko razredčite z vodo preden si ga nanesete na znamenje.

3. Sok limone

Sveže stisnjen limonin sok z koščkom vate nanesite na znamenje 3x dnevno. Limonin sok je odličen antiseptik, citronska kislina pa bo izsušila znamenje, ki bo nato odpadlo samo.

4. Olje čajevca

Olje čajevca je protibakterijsko, protivirusno in protiglivično olje in se ga veliko uporablja pri naravnem zdravljenju. Košček vate najprej pomočite v toplo vodo in nato dodajte 3 kapljice olja čajevca. Vtrite na znamenje, nikakor pa ne nanašajte olje čajevca direktno na znamenje, saj lahko to dodatno razdraži kožo.

5. Sok regratovega stebla

Sok iz stebla in korenine regrata, je znan po svojih visokih ravneh kalcija, kalija, železa, beta karotena in vitamina C in je zelo učinkovita pri zdravljenju različnih težav s kožo kot so npr. mehurji, akne, kurja očesa in tudi kožna znamenja. Sok lahko nanesete direktno iz regratovega stebla in prekrijte z obližem. Med ponovnim nanosom vedno očistite in osušite prizadeto področje. Opozorilo! Če imate alergijo na podobne rastline, vključno na marjetice, ognjič, ambrozijo ali krizanteme, se je regratu bolje izogniti!

6. Sok iz stebla figovca

Sok iz stebla figovca je učinkovit pri reševanju vprašanj s kožo, saj pomaga uravnovesiti bazičnokislo ravnotežje. Prelomite steblo figovca in si nanesite tekočino, ki se pri tem izloči, direktno na znamenje.

7. Česen

Česen s svojimi protibakterijskimi in protiglivičnimi učinkovinami rešuje prenekatero kožno težavo vključno s kožnimi znamenji. 4 stroke svežega česna zmeljemo v pasto in si jo nanesemo na kožno znamenje. Znamenje nato prekrijete z obližem, da obdrži česnovo pasto karseda dolgo na pravem mestu. To sicer ni najbolj prijetna metoda, vendar bi morala učinkovati v zgolj nekaj dnevih.

Sledijo rezultati odstranitve kožnega znamenja.