Čiščenje zob možno tudi čisto naravno s pomočjo oglja

Mislim, da se vsi zavedamo, da je čiščenje zob zelo pomembno, vemo pa tudi, da zobne paste ne bi smele vsebovati fluorida. Veliko od vas nam zato zastavlja vprašanje, kakšna je potem alternativa, saj večina kupljenih zobnih past vendarle vsebuje fluorid?

Smo zagovorniki karseda naravnih sestavin in če vas ne moti trenuten slab okus v ustih, lahko pripravite dober pripravek za čiščenje zob s pomočjo kombinacije posušenih zelišč:

poprova meta,

– žajbelj,

– rožmarin,

– gabezove korenine,

– klinčki (nageljnove žbice) in

– hrastovo lubje.

Te sedaj v posodi zažgete in nič hudega, če vam kakšna sestavina manjka. Vlažno zobno ščetko potem pomočite v to pridobljeno oglje (jasno, ko je že ohlajeno), ki ga s krožnimi gibi nanesete na zobe. To so stari babičini recepti, ko je bila zobna pasta težko dostopna. Trenuten izgled in okus res nista najboljša, vendar pa ko boste zobe sprali, bodo le ti kvalitetno očiščeni in svetleči.

Za vse tiste, ki pa vam je takšen način čiščenja zob preveč puščavniški, pa bomo v naslednjih prispevkih pripravili nekaj zanimivih receptov za pripravo zobne paste, ki ne bo veliko zaostajala za klasično zobno pasto, ki jo kupite v trgovini.

Vaša Teta Pehta