Čiščenje jeter – grenka sol, olivno olje in sok agrumov 4

čiščenje jeter

Kakšen je potek za čiščenje jeter? Preprosto uporabite grenko sol, olivno olje in sok agrumov!

Razstrupljanje ali detoksikacija generalno pomeni čiščenje krvi. To funkcijo opravljajo naša jetra z odstranjevanjem nečistoč iz krvi in kjer se ti toksini nato obdelujejo za izločanje. Telo odpravlja toksine tudi skozi ledvice, črevesje, pljuča, limfni sistem in kožo, vendar, kadar so ti sistemi preobremenjeni, se nečistoče začnejo nepravilno filtrirati. Kopičijo se v različnih delih telesa, kar začne postopoma negativno vplivati na samo delovanje telesa.

Zato bom začela kar z našo najpomembnejšo čistilno napravojetra – in hkrati z enim od najbolj invazivnim razstrupljanjem, ki se ga je potrebno lotiti zelo previdno – čiščenje jeter z grenko soljo. To metodo vsekakor odsvetujemo ljudem s povečanimi jetri in tistim, ki so se s pomembnostjo razstrupljanja šele srečali. Zato morate, preden se lotite čiščenja jeter, osvojiti vse ostale manj intenzivne metode čiščenja telesa. Na tem mestu bom zato opozorila, da razstrupljanje ni za vsakogar. Previdne morajo biti predvsem nosečnice, doječe matere, otroci, bolniki s kroničnimi degenerativnimi boleznimi, rakom ali tuberkulozo, zato se vsakokrat posvetujte s svojim zdravnikom, ali je detoksikacija prava za vas. Preverite pa še 10 najpogostejših indikatorjev, ki kažejo, da vaša jetra potrebujejo čiščenje.

Prilagodite prehrano vsaj 5 dni prej!

Čiščenje jeter je zelo povezano s primerno prilagoditvijo prehrane, zato vsaj 5 dni pred čiščenjem uživamo samo jedi, ki čim manj obremenjujejo žolčnik. Izogibajte se mastnim jedem, po možnosti pa uživajte samo vegansko hrano (torej vse, kar ni živalskega izvora). Žolčnik se na ta način poleni, zaradi česar se začne v jetrih in žolčniku nabirati žolč. Zadnji dan tik pred spanjem spijete večjo količino olja, s čimer povzročimo pospešeno izločanje žolča, ki potisne pesek iz jeter in žolčevoda. Nečistoče se s pomočjo grenke soli pospešeno izločijo skozi črevo.

Čiščenje jeter – postopek:

Da bo razstrupljanje usklajeno tudi z vašim tedenskim ritmom, začnite s spremembo prehranjevanja na vegansko hrano z začetkom tedna v ponedeljek. Po petih dnevih uživanja nemastne hrane pa je postopkek čiščenja jeter naslednji:

petek do 14:00: Uživate samo hrano brez maščob in beljakovin (sadje, zelenjavo). Najboljši so sveže stisnjeni sadni in zelenjavni sokovi.

petek od 14:00 dalje: Prenehate z uživanjem kakršnekoli hrane in pijače!

petek ob 18:00: Pripravite mešanico 800 ml vode, v katere zmešate 4 jedilne žlice grenke soli (dobite jo v lekarnah) in spijete prvo 1/4 mešanice (uporabimo kozarec 200 ml). Napitek boste lažje spili, če vodo ohladimo, okus pa se lahko popravi z malo limoninega soka.

petek ob 20:00: Spijete drugo 1/4 pripravljene mešanice vode in grenke soli.

petek ob 21:45: Greste na WC in se pripravite na odhod v posteljo.

petek ob 22:00: Dobro premešajte 150 ml organskega olivnega olja z najmanj 150 ml sveže stisnjenega soka grenivke. Za ta namen predlagam dovolj veliko plastično posodo, ki jo je možno dobro zapreti, da jo boste lahko dodobra pretresli. Tako se bosta tekočini, ki se drugače ne mešata najbolje, res dodobro premešali, in se zato tudi laže popijeta. Mešanico nato na hitro spijete stoje ob postelji in se takoj vležete na hrbet, glavo pa na rahlo privzdignete z vzglavnikom. Ko je telo v takšni legi, jetra delajo boljše. Na jetra nato položite termofor ali topel obkladek. V tej legi poskušamo zaspati, saj se bodo kamni in pesek lažje izločili. Sama tukaj opravim še meditacijo, kjer si vizualiziram, kako se jetra in žolčnik razmaščujejo. To se je pri meni manifestiralo kot nekakšen občutek kapljanja iz jeter. Nato zaspite.

Naslednji dan:

sobota zjutraj po 6:00: Spijete tretjo 1/4 pripravljene mešanice vode in grenke soli, vendar šele po 6. uri zjutraj. Vležete se nazaj v posteljo.

sobota zjutraj 2 uri kasneje: Spijete še zadnjo 1/4 pripravljene mešanice vode in grenke soli, če do takrat še niste dobili driske. Ko se torej začne »dogajati«, se bo v straniščni školjki blato vsedlo na dno, žolčni pesek (svetlo zelene barve) pa bo plaval na vrhu, ker je le-ta poln maščob. Izločijo se lahko tudi holesterinski kristali bolj rjavo-oranžne barve, ki zapirajo žolčevode. Po potrebi naredite tudi klistir, da si črevesje res dodobra očistite jetrnih izločkov.

Preden se bodo jetra dokončno očistila, boste morali izločili najmanj 2.000 kamenčkov, zato lahko čiščenje tudi ponovimo čez dva tedna.

sobota zjutraj 2 uri kasneje: Lahko začnete jesti, vendar le lahko prebavljivo hrano.

Rezultati:

Ne bodite presenečeni, če bodo kamenčki večji, kot ste pričakovali. V glavnem, če se držite postopka in naredite čiščenje jeter v petek, boste sicer v soboto res še nekoliko utrujeni, vendar pa boste že v nedeljo polni energije in življenjskega zagona ter pripravljeni na nove izzive v prihajajočem tednu.

Vaša Teta Pehta


Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 misli o “Čiščenje jeter – grenka sol, olivno olje in sok agrumov

  • TetaPehta Avtor prispevka

   Andrej, prvo hvala za vprašanje, vendar pa vam bom težko odgovorila z da ali ne.

   Kot ste verjetno prebrali v tekstu, se je vsake detoksikacije potrebno lotiti previdno. Predvsem je težava, ker ne vemo, v kateri fazi so vaši žolčni kamni, kako veliki so in predvsem kakšno je vaše holistično stanje telesa. V kolikor sumite, da so žolčni kamni preveliki, jih je potrebno prej odstraniti. Zavedati se je potrebno, da smo si ljudje med sabo zelo različni in kar nekomu odgovarja, lahko drugemu manj ali pa celo ne.

   Zato bi še enkrat opozorila, da se najprej posvetujte s svojim zdravnikom, preden se česarkoli lotite. Pa ne pozabite! Tudi zdravniki so samo ljudje in ne vedo vsega, zato pri kompleksnejših vprašanjih vedno zahtevajte še za mnenje drugega zdravnika.

   Pa srečno.
   Vaša teta Pehta

 • KATJA TOMAZIC

  Pozdravljeni!
  Ta ” recept” za razstrupljanjem jeter prihaja od Dr. Hulde Clark znanstvenice, raziskovalke, ki se je posvečala raziskovanju prisotnosti parazitov v telesu. Temu se je posvečala celo življenje. V njeni knjigi dobite točne napotke, kako to terapijo prečiščevanja jeter naredite. Še posebej poudarja, da je pred pričetkom prečiščevanja potrebno opraviti ultrazvok trebušne votline in izključiti prisotnost žolčnih kamnov.
  Sama sem terapevtka in povem vam primer: K meni je prišlo mlado dekle, ki je na spletu dobila napotke prav za ta način prečiščevanja jeter. Hotela je nekaj narediti zase. Ni pa vedela, da ima žolčne kamne, kot pač veliko oseb, če nimajo s tem še težav. Pričela je z prečiščevanjem in glej kaj se ji je dogodilo.
  Kamen iz žolčnika se je začel premikati naprej proti odvodu, ga “zamašil”. Prišlo je do neznosnih bolečin in notranje krvavitve, tako da se dekle borilo za življenje. Bila je urgentno operirana kravavitev je bila tako močna, da so jo komaj rešili.
  ŽAL JE V SLOVENSKEM PREVODU ENOSTAVNO IZPUŠČENO OPOZORILO DR. HULDE CLARK, NAJ OBVEZNO PRED IZVAJANJEM OMENJENEGA PREČIŠČEVANJA PREGLEDAMO ŽOLČNIK.
  Pa še vprašanje: ČE BI OMENJENO DEKLE IZKRVAVELO, KDO BI ODGOVARJAL?
  Pazite na info., ki jih dobite na spletu. VSE RAJE 100X PREVERITE, KOT NAIVNO PADATE NA KAR NEKE PODATKE.

  • TetaPehta Avtor prispevka

   Katja, hvala za vaš izčrpen komentar. Tudi sami se zavedamo nevarnosti, če ima oseba prevelike žolčne kamne, zato tudi večkratno opozorilo v tekstu, da se moramo vsakokrat posvetovati z zdravnikom, če je takšno razstrupljanje jeter za nas. Vsekakor pa smo veseli, da se je neprijeten dogodek, ki ga opisujete, na koncu končal srečno.
   ZATO ŠE ENKRAT: Vsakokrat se posvetujte s svojim zdravnikom, ali je takšno razstrupljanje jeter primerno za vas, vsekakor pa informacije dobro preverite tudi v drugih virih: https://www.drclark.net/en-us/cleanses/liver-cleanse-page