Naravni vaginalni porod je v zahodni civilizaciji vse bolj spregledana nujnost in večina porodnišnic stimulira carski rez, saj je takšen postopek dražji in za njih tudi bolj dobičkonosen, ne pa tudi nujno boljši za zdravje matere in otroka. Ravno te tematike se dotakne film Microbirth.

Nepotrebni carski rezi in prekomerna uporaba antibiotikov v medicini puščata neslutene posledice, ki se bodo odražale še v številnih prihodnjih generacijah.

Naše telo sestavlja okoli 100 trilijonov bakterij in po številu prekašajo naše človeške celice za 10-krat. Dejansko je človeško telo ekosistem teh bakterij, ki so poglavitna spremenljivka za normalno delovanje našega imunskega sistema, le-ta pa se prične graditi nemudoma po našem rojstvu. Zato je normalen vaginalni porod tako pomemben, saj je to naš prvi stik z biokozmosom, ki nam zažene izgradnjo naše imunitete.

Ogled tega filma je sicer plačljiv, ampak je vreden vsakega evra, če se želite podučiti, kako najbolje poskrbeti za zdrav razvoj svojega otroka.

Vse lepo.

Vaša Teta Pehta.