Buča Halloween ni samo za okras, ampak si z njo lahko pripravite tudi odličen in zdrav jesenski prigrizekbučna semena. Tokrat mi je na pomoč priskočil moj možek, ki se je javil, da naredi posnetek nastajanja buče, ki nam je polepšala noč čarovnic.

Buča Halloween kot odličen vir magnezija in cinka

Bučna semena so v naši prehrani zelo koristna, saj vsebujejo veliko hranilnih snovi. Po ljudskem izročilu naj bi bila koristna pri odpravljanju težav s sečili, prostate in mehurjem. Kot eden najbogatejših rastlinskih virov mineralov cink in magnezij so izrednega pomena pri delovanju žlez priželjc in slinavka. Cink predstavlja enega od poglavitnih gradnikov hormona inzulin, zato so bučna semena zelo priporočljiva pri ljudeh z diabetesom, pomagajo pa tudi za dvig imunskega sistema.

Bučna semena vir omega-3 maščob in aminokisline L-triptofan

Bučna semena se priporočajo tudi pri težavah s spanjem, saj vsebuje aminokislino L-triptofan, ki je potrebna za ustvarjanje spalnih hormonov melatonin in serotonin. Kot bogat vir rastlinskih maščob omega-3, pa so zelo koristna tudi za odpravljanje težav srca in jeter.

Vsekakor si privoščite nekaj jesenskega okrasja in predvsem zdravih jesenskih plodov. Na koncu smo v bučo dodali še čajno svečko, kar nam je lepo polepšalo jesenski večer. Kaj pa je potrebno narediti, da bodo sveče gorele dlje časa, pa si lahko preberete tukaj!

Vaša Teta Pehta