V naši družini že leta uporabljamo aparat za peko kruha. Razlog ne tiči zgolj v dejstvu, da je večina kupljenega kruha nezdravega, ampak tudi v temu, da čeprav poznamo veliko domačih receptov za kruh, je le-tega vseeno potrebno najprej pripraviti, vzhajati, dati v pečico in nato spremljati, da se v pečici slučajno preveč ne zapeče. Aparatom za peko kruha nam razen pri pripravi sestavin olajša vse nadaljnje korake, da niti ne omenim časovne funkcije, ki jo lahko nastavite tako, da se zjutraj zbudite v vonju sveže pečenega kruha. Neprecenljivo!

Receptov za tako pripravljen kruh je jasno veliko in mnoge boste dobili že skupaj z navodili za aparat za peko kruha. Vseeno pa smo s preizkušanjem našli recept za peko kruha z aparatom, ki ne samo, da je preprost, ampak tudi zdrav, saj je kruh zaradi dodanih semen zelo hranilen.

Aparat za peko kruha – preprost recept za kruh

Zadevo si boste močno olajšali, če imate pri roki kuhinjsko tehtnico. Posodo iz aparata za peko kruha postavite nanjo, preden jo prižgete, da začnete postopek pri 0 g.

1. V posodo nalijte 300 g mlačne vode in dodajte 25 g olivnega olja ter medu.

Aparat za peko kruha

2. Dodajte 400 g mešanice polnozrnate in bele moke (po lastnem okusu) ter 35 g mešanice semen (sončnična, bučna, sezamova …).

Aparat za peko kruha - recept

3. Dodajte 1 nezvrhano jušno žlico soli.

Aparat za peko kruha - domač recept

4. Dodajte 1 nezvrhano jušno žlico suhega kvasa.

Aparat za peko kruha - kvašeno testo

5. Aparat za peko kruha bo sedaj naredil svoje. Zmesil bo kruh in ga vzhajal.

Aparat za peko kruha - vzhajanje

6. Sedaj pa samo še počakate, da se kruh speče.

Aparat za peko kruha - recept

Da pa bo kruh izpadel karseda mehak in rahel, pa uporabite še neslednji trik. Pa dober tek.

Vaša Teta Pehta