V naši družini že leta uporabljamo aparat za peko kruha. Razlog ne tiči zgolj v dejstvu, da je večina kupljenega kruha nezdravega, ampak tudi v temu, da čeprav poznamo veliko domačih receptov za kruh, je le-tega vseeno potrebno najprej pripraviti, vzhajati, dati v pečico in nato spremljati, da se v pečici slučajno preveč ne zapeče. Z aparatom za peko kruha si, razen pri pripravi sestavin, močno olajšamo vse nadaljnje korake, da niti ne omenim časovne funkcije, ki jo lahko nastavite tako, da se zjutraj zbudite v vonju sveže pečenega kruha. Neprecenljivo!

Receptov za tako pripravljen kruh je jasno veliko in mnoge boste dobili že skupaj z navodili za aparat za peko kruha. Vseeno pa smo s preizkušanjem našli recept za peko kruha z aparatom, ki ne samo, da je preprost, ampak tudi zdrav, saj je kruh zaradi dodanih semen zelo hranilen.

Aparat za peko kruha – preprost recept za kruh

Zadevo si boste močno olajšali, če imate pri roki kuhinjsko tehtnico. Posodo iz aparata za peko kruha postavite nanjo, preden jo prižgete, da začnete postopek pri 0 g.

1. V posodo nalijte 300 g mlačne vode in dodajte 25 g olivnega olja ter medu.

Aparat za peko kruha

2. Dodajte 400 g mešanice polnozrnate in bele moke (po lastnem okusu) ter 35 g mešanice semen (sončnična, bučna, sezamova …).

Aparat za peko kruha - recept

3. Dodajte 1 nezvrhano jušno žlico soli.

Aparat za peko kruha - domač recept

4. Dodajte 1 nezvrhano jušno žlico suhega kvasa.

Aparat za peko kruha - kvašeno testo

5. Aparat za peko kruha bo sedaj naredil svoje. Zmesil bo kruh in ga vzhajal.

Aparat za peko kruha - vzhajanje

6. Sedaj pa samo še počakate, da se kruh speče.

Aparat za peko kruha - recept

Da pa bo kruh izpadel karseda mehak in rahel, pa uporabite še neslednji trik. Pa dober tek.

Vaša Teta Pehta